Välkommen

Vad är excenterpressar? På denna sida vill vi svara på frågor och ge tips och inspiration om pressning i olika former. Varmt välkommen till excenterpressar.se.


Läs mer

Dragpressning

Plåtbearbetning med olika typer av pressar

Med pressar så kan man böja och forma till metall för att få detaljer och färdiga produkter. Genom att jobba med olika typer av pressar så får man det resultat som man är ute efter och med en smart presslinje så kan man klara av många moment på kort tid. Tid är ett ledord inom industritillverkning och med tanke på detta så är det inte så konstigt att man hela tiden är ute efter maskiner som kan göra mer. Med moderna maskiner så får man mycket effektiv plåtbearbetning som erbjuder god ekonomi och imponerande resultat.

Plåtbearbetning för unika detaljer

När man ska skapa unika detaljer så kan det vara svårt att veta precis hur man bör gå tillväga. Men verkstäder som är specialister på plåtbearbetning med olika typer av pressar kan snabbt lösa problemet. De kan nämligen välja rätt metod i enlighet med olika parametrar som till exempel:

Möbler ska vara vackra

Något som blir mycket viktigt då man använder pressar som excenterpressar för att ta fram inredning är skönhet. Man måste få en snygg yta och formen ska givetvis vara både användbar och tilltalande. Här krävs det att man jobbar med rätt design från start, men det är också så att man kan komma att behöva moment som ytbehandling med lackfärg för att få en färdig produkt som kunden kommer att gilla.

Snabb produktion

Pressarna som klarar av fler moment är fenomenala för de ger snabb produktion. Det här är inte på bekostnad av kvalitet. Snabbheten minskar inte på precisionen, och man får del efter del som håller rätt mått. Med den moderna tekniken så behöver man inte lägga ut olika moment på olika verkstäder och det är också något som sparar på tid. Med en press som klarar flera moment så spar man också på plats på verkstaden vilket är viktigt då man behöver utrymme för att klara av hela produktionen med avslutande montering eller förpackning.

Robotarna hjälper också till

Men det är inte bara pressarna som klarar allt fler moment, vi måste också beakta robotarnas del av modern plåtbearbetning. Med robotarna så kan man mata in material automatiskt och man kan flytta på det mellan pressar och sedan vidare till montering och förpackning. Robotarna kan kommunicera med pressarna som man använder sig av och en duktig operatör kan skapa ett smidigt flöde där man får en riktigt effektiv tillverkning.

Plåtbearbetningen blir bara bättre och bättre och de nya verktygen och systemen gör att man kan tillverka sådant som vi tidigare bara kunde drömma om. Vad framtiden kommer att bringa är ovisst men för många så står det klart att det kommer att fortsätta på samma sätt med teknik som bara blir vassare och pressar som kan göra alltmer.

17 Aug 2016