Välkommen

Vad är excenterpressar? På denna sida vill vi svara på frågor och ge tips och inspiration om pressning i olika former. Varmt välkommen till excenterpressar.se.


Läs mer

Dragpressning

Olika typer av servopressar för effektiv produktion

 Såhär kan något som tillverkas i en servopress se ut.

Olika typer av servopressar för effektiv produktion

Det är spännande att se möjligheterna med en mekanisk press som är servodriven. Om man jämför nyare servopressar med traditionella excenterpressar som drivs med svänghjul så kan det te sig som dag och natt. Något som är mycket praktiskt med servopressen är att man kan programmera hastigheten på ett sätt som gör att den kan användas på ett flexiblare sätt. Med en press så kan man utföra flera olika moment vilket expanderar verkstadens tjänster och därmed också bidrar till en lönsammare produktion.

Fördelar med servopressar

Förutom att man med en ny servopress kan utföra olika arbetsmoment som prägling, bockning och stansning så finns det många fördelar med att jobba med den. Då man kan få automatisk mätning och korrigering samtidigt som man jobbar så spar man både tid och pengar på material som inte slösas bort på grund av fel. Det är också en fördel med pressar som är enkla att hantera och som gör det lätt för operatören att programmera rörelsen för olika typer av pressoperationer.

När man ser på maskinförsäljning av moderna servopressar och andra industrimaskiner så finns det en gemensam nämnare, och det är att verktygen och maskinerna bara blir bättre. De nya servopressarna gör det möjligt att producerar delar som håller en mycket hög kvalitet. Detta samtidigt som prestandan har ökats på avsevärt.

När man kan ställa in hastighet och slaghöjd på ett precist sätt så får man bättre resultat och de moderna maskinerna klarar av mycket mer än tidigare excenterpressar. En fördel som man inte får glömma bort är den som innebär att man spar på energiförbrukning. Pressarna håller också längre så här kan man också se en viktig ekonomisk fördel med den nya tekniken.

Olika typer av pressar

Man kan dela in pressarna i mekaniska och hydrauliska pressar. Bland de mekaniska pressarna så finner vi många olika varianter som kan klara av tunga arbeten på över 100 ton och som även har utrustats med viktiga hydrauliska evakueringssystem. Nyare mekaniska pressar är inte bara snabbare, de erbjuder också lägre ljudnivå samt funktioner som gör att verktygen som används i pressen slits långsammare.

Mekaniska pressar kan integreras med andra maskiner och med hjälp av bandmatning utgöra en automatisk presslinje som man får stor användning av och som spar tid och även bidrar till bättre hälsa för operatörer.

Hydrauliska pressar kan utrustas med praktisk cnc-styrning som gör det lätt att programmera och följa arbetsprocesser. Det här är maskiner som kan ha smarta verktygsväxlingssystem så att man kan klara av flera moment med en maskin. Den här typen av press klarar också av tyngre metallbearbetning och drivs på ett sätt som erbjuder stor säkerhet för operatörer.

16 Feb 2017