Välkommen

Vad är excenterpressar? På denna sida vill vi svara på frågor och ge tips och inspiration om pressning i olika former. Varmt välkommen till excenterpressar.se.


Läs mer

Dragpressning

En förbättrad presslinje med moderna excenterpressar

 

Nuförtiden så är det inte ovanligt att verkstäder jobbar med flera olika maskiner som ingår i en och samma presslinje där man steg för steg kan ta fram olika delar för att till sist få en komplett produkt. Beroende på vad man producerar så kan man behöva lite olika arbetsmoment, men något som alltid kommer att påverka produktionens effektivitet är den typ av excenterpressar som man jobbar med. Moderna maskiner med smarta styrsystem gör det möjligt att få presslinjen som är så effektiv som den borde vara.

Excenterpressar som jobbar tillsammans

Med excentermekanismen så kan en excenterpress snabbt överföra en rotationskraft till en linjär kraft med vilken slagen utförs. Det här är grundmomentet i alla excenterpressar men de moderna maskinerna har utvecklats för att göra mer än att slå i metall. Numera så kan man till exempel välja mellan pressar som utför ett slag i taget och pressar som kan behandla varje komponent med flera slag.

Det som gör det möjligt för de olika pressarna att ingå så smidigt i samma presslinje är den nya datortekniken. Med program så styr man inte bara varje enskild press, man ser också till att den samarbetar med övriga maskiner på rätt sätt. Det här gör att man spar pengar och att man kan jobba mycket snabbt.

Investera i en ny press

Visst kan man arbeta på ett effektivt sätt med äldre excenterpressar, men det kan också vara intressant att se på de möjligheter som nu finns inom metallbearbetning. Om man inser att man med en modern press kan göra allt det som tidigare krävde tre olika maskiner så finns det mycket att spara på detta. Man får ju mer plats på golvet vilket kan bidra till en bättre presslinje som ganska snabbt betalar för sig trots att man väljer att investera rätt så stora pengar i den nya utrustningen.

23 Mar 2017